Enkla steg för att hitta ditt perfekta soffbord
Posted on: April 20, 2020, by : admin

Soffbord tjänar många syften; börjar med komplett utseende, till förvaring och dekoration de är mycket eftertraktade i ett utrymme. Utmaningen är vilken typ av stil som passar ditt rum. Kommer du att välja en trä med tjocka ben, metallisk med en glastopp eller blir den rund, fyrkantig eller rektangulär? Valet är oändligt och kan ibland vara skrämmande. Dessa tio tips hjälper dig att bryta ner beslutens labyrint och leder dig mot det perfekta soffbordet.

Budget

Priset för ett soffbord varierar från extremt dyra till mycket budgetvänliga, så vet vad du måste spendera på det innan du börjar shoppa. Din totala budget kommer att delas upp i områden som belysning, tillbehör och möbler. Möbellinjesamlingen inkluderar soffan, sidobord, stolar och soffbord, med en större del tilldelad de enorma föremålen. Den goda nyheten är att om du ser något du gillar så länge det inte innehåller kvaliteten på soffan eller stolarna, kan du böja dig lite på din budget.

Form

Tänk på den perfekta formen för utrymmet när du anger utformningen för ditt vardagsrum. Har du barn eller husdjur? Är detta ett stort utrymme eller är det litet och smalt? Ett soffbord, runt eller ovalt, är perfekt om du har barn eller husdjur. Böjd kant innebär mindre skada. Om du använder en rektangulär form och har 30 tum mellan TV-konsolen och soffbordet skulle du ge rätt mängd utrymme att flytta mellan de två bitarna. En rundad ger lite mer utrymme att gå förbi, eftersom det böjer sig bort från TV-konsolen.

Storlek

Du måste bestämma vilken storlek du vill, precis som med formen. Det är viktigt hur högt ett soffbord är. Soffan på din soffa bör inte vara mindre än 1-2 tum bort. Bordets normala höjd är 16-18 tum och matchar bra med en soffa i typisk storlek. Högre soffa behöver ett högre bord, som är 20-21 tum högt.

Ofta, om du underhåller mycket, skulle det högre bordet vara bekvämare, eftersom det blir lättare för besökarna att sätta ner ett glas eller en tallrik.

funktioner

En annan viktig aspekt är att förstå vad som kommer att vara den primära användningen. Skulle det vara mer dekorativt, eller kommer det att ha lagring? Hur mycket lagring räcker? Bord med hyllor eller lådor för att hålla allt från barns leksaker till magasinscachen du ska läsa en dag. Välj en bit som bekvämt kommer att hålla drinkar och snacksrätter. När dekoration är mer önskad kan du koncentrera dig på en med linjer och textur i det material du föredrar.

Material

Soffbord kan också fås i en mängd olika material. Industriella är tillverkade av metall. Material som glas ihopkopplat med mässing eller stål ger en mer elegant look. Oavsett om det är ek, lönn, körsbär eller valnöt, har trä sin egen mening. Ek och lönn är mer avslappnad med valnöt och körsbär vilket ger en mer exakt look. Försök att använda Lucite, det kan göra att ditt bord verkar sväva i rummet och det visar en mer modern charm.

Design

Formell, avslappnad, modern eller vintage; detta är design att ta hänsyn till när du köper ditt soffbord. Välj ett sammetiskt bord med en glasskiva om du vill ha ett snyggt utseende. Ett rustikt ekbord är perfekt om country casual är mer av din stil. För ett romantiskt utseende, välj ett runt bord med trävända ben. Det finns många stilar att välja mellan, använd bara rumsinredningsschemat som din referens.

Skala

Skala är viktigt. Varje objekt i ditt rum ska ha rätt vikt. Till exempel är en stor skrymmande överfylld, bekväm soffa ihopkopplad med ett läckert soffbord inte rätt vikt. Koppla ihop en överfylld soffa med ett stort bord istället. Två bitar som liknar vikt och storlek skulle vara mer i proportion. Det är perfekt att para ihop det läckra soffbordet med en mindre känsligare soffa. Skala handlar om storlek och visuell vikt för jämförbara objekt i ett rum.

Möjliga val

Ibland hjälper kreativt tänkande dig att hitta det perfekta soffbordet som kanske inte är ett bord alls. Gamla ångstammar, ottomaner och cederträskister är underbara alternativ till det vanliga soffbordet.

Till exempel kan osmän vara tillverkade av läder eller vackra tyger som ger rummet lite mer visuell appell och struktur. De kan också fungera som en plats för att höja fötterna utan att behöva tänka på bordsskivan. De kommer att passa bra i alla familjerum med mycket trafik som använder mycket. Om du är lycklig kan du ha ärvt en gammal streamerstam som du kan använda i ditt familjerum för att bygga en intressant konversationsbit.

 

Små grupper

Vem tänker att du bara behöver använda en tabell? Försök med en tabelluppsättning. Installera två uppsättningar av liknande häckbord bredvid varandra för ett behagligt utseende och dra ut varje bord för att förlänga ytan medan du också förvånar bordsskivorna. Om ditt rum är litet och du inte hittade ett bord du vill ha, lägg två bord bredvid varandra och skapa ett större bord. Ett annat alternativ är att samla in och använda några trädgårdspallar som lösning för ett soffbord. De finns i en rad olika färger och mönster, vilket är bra för soligt vardagsrum.

Uppköp

Nu har du nöjt dig med en budget, det är dags att shoppa för att utvärdera din design, funktionalitet, storlek och material på soffbord. Det är det bästa med möbler, eller hur? Du kan besöka de avancerade varuhusen och kryssa på gatumarknaderna. Glöm inte att ta med dig rummets mått, utrymmet som är tillgängligt framför soffan, soffhöjden och foton av andra möbler. De kommer att hjälpa dig att välja något att skala, matcha i stil och perfekt för ditt rum.

 

Soffor & Fåtöljer Bäddsoffor Hörnsoffor Soffgrupp Soffor Vilstol Och Fåtöljer Vardagsrum Set Soffbord Tv-Bänkar Vitrinskåp Matplats Set Bord Stolar Sängar Moderna Sängar Kontinentalsängar Sängramar Våningssängar
Barnsängar Kontorsmöbler Skrivbord Arbetsstolar Gaming Stolar Hall Mattor Lampor Taklampor Golvlampor
Bordslampor Vägglampor Sängkläder Vaser Konstgjorda Växter Och Plastblommor Kuddar Väggklockor Väggspeglar Tavlor & Bilder Köksutrustning Matserviser Bestick Dukar Kontorsmöbler Kontorssoffor Butikshyllor
Datorbord Mottagning Bord Badrumsskåp Blandare & Vattenkran Klinker Duschhörnor Inomhuspanel Ljudabsorbent Utemöbler & Trädgårdsmöbler Elcyklar Fatbike MTB Cyklar Husdjurstillbehör Barnvagnar
Lekhagar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *